En gigantisk fotomosaik

Fotomosaik från kartläggning av vrakdelar.

I April månad 2016 påbörjade vi tillsammans med Swedish coast and sea center och Halifax 57 Rescue Canada en omfattande kartläggning av vrakdelar på den fina sandbottnen omkring det störtade bombplanet Halifax Hr-871 strax söder om Falsterbo. Kartläggningen och fotomosaik utfördes av Skywater-media har varit en förberedande fas inför bärgningarna av flygplansresterna.

Vrakplatsen är dokumenterad med 3D-teknik och utifrån detta material har det skapats en storskalig fotomosaik på hela 30.000 MP (megapixel). En fotomosaik är flera bilder av en plats eller föremål sammansatta utan skarv till en bild. Arbetet med att fotografera vrakplatsen har tagit nästan 5 månader och cirka 3500 av bilderna har används för att framställa mosaiken, som är stor nog för att kunna fylla en hel vägg.

Målet med kartläggningen är bland annat att tillverka bilder, filmmaterial och 3D-modeller till en utställning om projektets gång. En del av materialet har redan visats på Bombers Command Museum, Alberta i Kanada, där alla delar från vraket ska användas för att restaurera ett Halifax flygplan till utställningsskick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *